Menu
header photo

APRICOT KERNELS VITAMIN B17

LIMA M SHOP  (MJ HALASLI)

PROMOSI AWAL TAHUN 2018!!

TEA DAUN BELALAI GAJAH

3 PACKET / 90 UNCANG

RM100 SAHAJA!!

+ FREE POSLAJU SELURUH SEMENANJUNG

(SABAH / SARAWAK + RM5)

[HARGA ASAL 3 PACKET RM150 SMJ / RM165 SBH & SWK]

* JIMAT RM50 SMJ / RM60 S&S *

WHATSAPP MEL 0192621100 (PEMILIK PRODUK)

HUBUNGI KAMI :

0192621100 (Tel) 

0387384110 (Fax) limamshop@gmail.com

LIMA M SHOP, LOT NO. S134, SECOND FLOOR, PLAZA METRO KAJANG, SEKSYEN 7, JALAN TUN ABDUL AZIZ, 43000 KAJANG, SELANGOR. (SHOWROOM) **Operation Hour : 10:00am - 9:00pm Everyday**

**SUPPLIER & DISTRIBUTOR OF ADDITIONAL / HEALTH FOOD & BEVERAGE PRODUCTS**

**HALALAN TOYYIBAN**

“Dr.Krebs asserts that 7 apricot seeds per day will make it impossible to develop cancer".

Dr Ernest Kreb Jr, Pakar Biochemist, Pengasas Vitamin B15 dan B17: “B17 adalah harapan utama dan terakhir di dalam terapi kanser”.

“Tidaklah ALLAH menurunkan sesuatu penyakit , melainkan DIA menurunkan ubat baginya"- Ibnu Maajah.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

INFO TERKINI!!! (31/07/15)

EXTRACT B17 APRICOT KERNELS POWDER) 

&

EXTRACT DAUN BELALAI GAJAH (POWDER)

KINI BERADA DI DALAM PASARAN LIMA M SHOP.

**LIMA M SHOP JUGA MENJUAL SECARA PUKAL KEPADA SYARIKAT YANG BERMINAT UNTUK MENGHASILKAN PRODUK SENDIRI, PENGILANG PRODUK KESIHATAN, ORANG PERSEORANGAN ETC...** 

~ 250G/500G/1KG/5KG/10KG or up to 100KG ~

JIKA BERMINAT HUBUNGI PN.MEL 0192621100  [CALL/SMS/WHATSAPP/TELEGRAM]

~~~~~~~~~~

TEH DAUN DURIAN BELANDA / SIRSAK / GRAVIOLA / ANNONA KINI BERADA DALAM PASARAN LIMA M SHOP.

KANDUNGAN :

1 PAKET / 30 UNCANG

1 UNCANG / 2 GRAM (-/+)

HARGA :

SEMENANJUNG : RM80

SABAH / SARAWAK : RM85

PENGHANTARAN PERCUMA SELURUH MALAYSIA VIA POSLAJU. 

ASAL USUL BUAH APRIKOT

Aprikot dipercayai berasal dari China yang mana buah ini telah ditanam sejak 4000 tahun yang lalu. Buah ini turut ditanam di India dan Tibet. Kaum Hunza yang tinggal di pergunungan Himalaya sebagai kaum yang berumur panjang, amat menghargai buah ini kerana kebaikan yang diberikan olehnya terhadap kesihatan mereka semenjak 1500 tahun dulu. Aprikot juga terkenal sebagai makanan kesihatan oleh pengamal perubatan Greek sementara orang Rom pula mendedikasikan buah ini kepada Venus, dewi cinta mereka. Aprikot telah diperkenalkan di Eropah semasa zaman Alexander The Great. Aprikot termasuk dalam kelas subasid. Asid ini boleh didapati ketika buah ini masih belum masak sepenuhnya. Keasidannya akan semakin berkurangan manakala kandungan gulanya akan semakin meningkat semasa buah ini dalam proses masak. Aprikot merupakan buah yang berbiji dan mengandungi pelbagai khasiat. Buah, biji, minyak dan bunga dari buah Aprikot telah digunakan di dalam bidang perubatan sejak berkurun lamanya. Di China, ubat yang digelar Apricot Gold diperbuat daripada biji pokok yang ditanam di kawasan tertentu. Ubat ini dikatakan dapat memanjangkan umur. Aprikot bagus untuk amenia kerana ia mengandungi zat besi yang tinggi. Walaupun kandungan kuprum dalam buah adalah sedikit, namun mineral itu dapat menjadikan zat besi tersebut dimanfaatkan oleh tubuh. Masih banyak lagi khasiat lain dari buah Aprikot yang perlu semua orang ketahui.

Kebanyakan orang mengambil Vitamin B-17 untuk tujuan pemulihan. Namun yang terbaik adalah mengambil Vitamin B-17 sebagai pemakanan makanan tambahan dengan mengabungkan elemen-elemen lain bagi melengkapkan penjagaan kesihatan dan kehidupan seharian.

SIAPA YANG MENEMUI KEAJAIBAN BIJI APRICOT?

Pada tahun 1950, setelah bertahun-tahun penyelidikan, Dr. Ernest T. Krebs, seorang doktor biokimia telah menemui satu vitamin lalu menomborkannya sebagai Vitamin B17 dan dipanggil Laetrile. Setelah beberapa tahun, orang ramai semakin percaya bahawa Dr. Krebs telah menemui pengawal dan penyembuh kanser iaitu Vitamin B17, ramai pesakit kanser yang telah sembuh setelah mengambil vitamin tersebut. Namun begitu, beberapa ketika kemudian, organisasi multinasional farmaseutikal melancarkan propaganda bahawa Vitamin B17 membawa maut dan tidak berkesan merawati kanser. Vitamin B17 tidak diiktiraf dan tidak dibenarkan sebarang pengeluaran dan penjualan di Amerika Syarikat. Sekiranya Vitamin B17 berleluasa, industri kemoterapi, radiasi dan pembedahan kanser yang mengaut keuntungan jutaan dolar pasti akan lingkup. Sebab itu propaganda itu dilancarkan.

Selepas itu, Dr. Krebs berpindah ke Mexico dan penemuannya disambut baik di sana. Hospital-hospital di Mexico menawarkan rawatan kanser dengan Vitamin B17. Setiap tahun, ramai rakyat Amerika Syarikat yang pergi ke Mexico untuk mendapatkan rawatan kanser dengan Vitamin B17. Peratusan besar daripada mereka berjaya dirawati, malahan pesakit yang berada di tahap 'menunggu masa' (terminal cancer) juga sembuh. Hanya sebilangan kecil yang tidak berjaya kerana organ dalaman mereka telah teruk dirosakkan oleh rawatan kemoterapi dan radiasi.

Tetapi di sudut lain, FDA, AMA dan American Cancer Society masih meneruskan propaganda mereka mangatakan Vitamin B17 adalah tipu semata-mata. Dan oleh sebab itu, beratus-ribu pesakit kanser mati setiap tahun disebabkan rawatan pembedahan, kemoterapi dan radiasi, sehinggalah sekarang.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi mengenai Dr. Ernest T. Kerbs dan Vitamin B17, sila lawati en.wikipedia.org/wiki/Ernst_T._Krebs.

APA ITU BIJI APRIKOT?

Biji Aprikot merupakan kumpulan kekacang dan bijirin (nut dan seed). Tidak ada bezanya dengan kumpulan kekacang dan bijirin yang lain. Apa yang membezakanya adalah kandungan khasiat di dalamnya yang sangat luar biasa, terutamanya ‘Aprikot Organik’. Dalam bahasa nutrien, Biji Aprikot ini di sebut mengandungi Amigdalin, yang juga dikenali sebagai Vitamin B17. B17 ini dapat membantu membunuh sel- sel kanser dalam badan kita, hasilnya dapat membebaskan diri kita dari serangan penyakit ganas ini (kanser) yang merupakan pembunuh senyap.

Berdasarkan buku “World Without Cancer”, tulisan G.Edward Griffin, Biji Aprikot mentah mengandungi kadar kepekatan B17 yang tertinggi berbanding biji-biji buah yang lain. Biji Aprikot amat berkhasiat dan ia menjadi makanan kaum Hunza untuk bebas dari kanser, sihat dan lanjut usia sehingga lebih 120 tahun. Biji Aprikot paling berkhasiat adalah dalam bentuk mentah, tidak dimasak, tidak dipanggang dan tidak dibekukan. Antara nutrein yang banyak terdapat pada Biji Aprikot ialah enzim Amygdalin atau Laetrile atau juga disebut Vitamin B17. Tugas B17 ini hanyalah memusnahkan sel asing dan mengeluarkannya melalui perkumuhan. B17 terdapat dalam banyak makanan, malangnya tabiat pemakanan kita hari ini telah mengenepikan dan mengurangkan penggunaan B17 yang rasanya agak pahit, tetapi berkesan mencegah kanser.

Amigdalin (Vitamin B17) juga boleh diperolehi di dalam beratus-ratus jenis tumbuhan. Dalam diet pemakanan kita harus ada B17. Jika tiada B17 dalam diet pemakanan kita, kita boleh dihidapi penyakit kanser. Selain dari Biji Aprikot, Vitamin B17 juga boleh di perolehi dari badam pahit (amigdalin mempunyai rasa pahit - badam manis tidak mengandungi B17), epal pips, benih-benih anggur, sengkuang, buah beri, ubi kayu, keledek, betik, kacang hijau, biji buah oren dan biji benih yang lain. Juga terdapat di dalam sesetengah rumput seperti gandum dan tunas.

Kajian tentang Amigdalin yang pertama telah dikeluarkan seratus tahun dahulu. Telah disenaraikan dalam kamus-kamus farmakologi, sejak dahulu lagi Amigdalin (B17) merupakan bahan yang tidak mengandungi toksik. Walau bagaimanapun dalam sebatian B17 terdapat satu unsur kimia yang dinamakan “cyanide“, ia adalah lengai secara kimia dan tidak berbahaya untuk normal tisu hidup.

Vitamin B17 dari Biji Apricot akan bekerjasama dengan sistem imun dan membunuh sel-sel kanser secara langsung. Cyanide akan dibebaskan dari ikatan kimianya yang terdapat dalam B17. Bila cyanide dibebaskan maka cyanide akan membunuh sel kanser (sel kanser sahaja yang mempunyai enzim Beta Glucosidase). Secara lumrahnya sel yang sihat tidak terdapat enzim Beta Glucosidase (enzim yang boleh membebaskan cyanide). Maka sebab itulah B17 tidak akan bekerja pada sel yang sihat. B17 hanya bertindak balas pada sel yang tidak normal dalam badan manusia seperti sel kanser.

KHASIAT BIJI APRIKOT (VITAMIN B17)

BERDASARKAN TESTIMONI PENGGUNA BIJI APRIKOT, BERIKUT ADALAH ANTARA KHASIATNYA :

1. Mencegah dan merawat pelbagai jenis penyakit kanser.

2. Mampu merawat penyakit kronik yang lain.

3. Mengurangkan berat badan, tekanan darah tinggi & Kolestrol dalam darah. 

4. Mengimbangkan kandungan gula dalam darah.

5. Meningkatkan kesihatan mental & memori.

6. Membersihkan Arteri.

7. Mengurangkan masalah sakit sendi.

8. Membantu masalah buasir.

9. Berfungsi sebagai tonic dan antioksidan yang dapat menyingkirkan toksin dalam badan.

10. Membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka.

11. Menyelesaikan masalah senggugut dan keputihan/menghilangkan bau hamis.

12. Mampu merawat masalah kulit seperti terdedah kepada sinaran matahari, gatal-gatal & alahan.

13. Menyelesaikan masalah jerawat dan resdung.

14. Menghaluskan kulit.

15. Anti penuaan.

16. Mengecutkan tumor.

17. Melawaskan pembuangan air besar.

BAGAIMANA BIJI APRIKOT (VITAMIN B17) MEMBUNUH SEL KANSER?

Apabila B17 atau Amygdalin atau juga disebut Laetrile bertemu dengan sel-sel kanser, ia tidak dapat dipecahkan disebabkan tidak terdapat enzim Rhodanese untuk memecahkannya kerana enzim Rhodanese tidak terdapat pada sel kanser. Pada sel kanser hanya terdapat enzim Beta-Glucosidase dengan banyaknya. Sebaliknya apabila B17 bertemu dengan enzim Beta Glucosidase, satu tindak balas kimia akan berlaku disini iaitu Hidrogen Sianida (cyanide) bergabung dengan Benzaldehyde. Gabungan ini akan menghasilkan sebuah bahan yang akan membunuh dan membinasakan sel-sel kanser. Kita akan lihat sel-sel kanser yang mati berkecai keluar melalui air kencing. Proses ini biasanya mengambil masa dalam 2 minggu sahaja. Keseluruhan proses ini disebut sebagai “selective toxicity” atau ketoksikan selektif. Hanya sel-sel kanser sahaja disasarkan untuk di musnahkan. Beginilah cara B17 dari Biji Aprikot bekerja. Ia telah terbukti dan berilustrasi untuk memusnah serta membunuh sel kanser dan menyuburkan sel yang sihat melalui B17.

Layarilah internet untuk melihat fenomena ini digunakan Hospital Contreras di Mexico dan Harold Manner Hospital lebih 30 tahun yang lalu dan berjaya merawat 100,000 orang pesakit-pesakit kanser.

BAGAIMANA CARANYA BIJI APRIKOT & KAPSUL BIJI APRIKOT DIMAKAN?

CADANGAN CARA MAKAN BIJI APRIKOT & KAPSUL BIJI APRIKOT:

Cara 1 – Dikunyah sehingga sebati dengan air liur dan ditelan perlahan-lahan, cara ini membantu menuteralkan bahan aktif yang ada dalam kandungan Biji Aprikot tersebut. (Boleh dikunyah bersama kurma atau kismis atau buahan segar lain seperti epal hijau dan anggur jika tidak tahan dengan rasa pahitnya).

Cara 2 – Biji Aprikot boleh dibuat jus. Biji Aprikot diblender dicampur dengan air mineral beserta buah-buahan seperti epal hijau, anggur, pisang, pic atau lobak merah tanpa mencampurkan gula kerana kanser pemakan gula. (Boleh juga setelah dikisar taburkan ke atas hidangan makanan). Kapsul Biji Aprikot boleh dibuka sarungnya dan taburkan pada makanan/minuman.

***Bagi pesakit kanser atau pesakit yang mempunyai luka dalam tubuh, hendaklah memakan sepotong buah betik atau nanas 15 – 30 minit sebelum memakan Biji Aprikot.

***Mula memakan Biji Aprikot/Kapsul Biji Aprikot dengan jumlah yang sedikit dan tambahkan kekerapan/jumlahnya sedikit demi sedikit, setiap hari mengikut kesesuaian/keserasian badan sendiri sehingga mencapai jumlah sepatutnya. Apabila terlebih makan Biji Aprikot boleh mengakibatkan sedikit pening, khayal atau mabuk.

***Untuk beberapa hari memakan Biji Aprikot/Kapsul Biji Aprikot, kadang kala akan mengalami demam, lemah badan, mengantuk, rasa letih dan mungkin akan tumbuh biji-biji halus seperti ruam dianggota badan (kesan awalan sahaja). Teruskan memakannya kerana itu petanda Vitamin B17 yang terdapat dalam Biji Aprikot/Kapsul Biji Aprikot tersebut sedang aktif bekerja.

***Minum banyak air mineral (seelok-eloknya air beralkali) dan makan banyak buah-buahan serta sayur-sayuran yang anti-kanser.

***Jangan makan Biji Aprikot/Kapsul Biji Aprikot bersama buah badam.

***Isi perut dahulu sebelum makan Biji Aprikot.

***Bilas jumlah Biji Aprikot yang hendak dimakan ketika itu sahaja.

***Sila simpan Biji Aprikot dalam peti sejuk di bahagian kering untuk menjaga kualitinya dan mengelakkannya daripada berbubuk –Jangan dibekukan, dimasak atau dijemur di bawah sinaran matahari. Kapsul Biji Aprikot disimpan pada suhu bilik.

 

Terdapat pelbagai versi tentang jumlah (kuantiti) Biji Aprikot yang perlu diambil bagi setiap jenis penyakit sama ada untuk tujuan pencegahan atau rawatan. Perbezaan pendapat ini terjadi adalah kerana faktor-faktor seperti perbezaan saiz tubuh seseorang, kondisi badan seseorang, Biji Aprikot yang kadang kala bersaiz besar atau kecil, kandungan Vitamin B17 yang terdapat dalam Biji Aprikot itu sendiri, tahap teruknya sesuatu penyakit dan bebagai-bagai lagi. Walaupun demikian, makanlah Biji Aprikot sebanyak mana yang termampu (serasi dengan badan) dalam kadar secepat yang boleh.

CADANGAN JUMLAH (KUANTITI) BIJI APRIKOT YANG PERLU DIMAKAN:

Bagi Pesakit Kanser: 15-20 biji x 6 kali sehari = 90-120 biji sehari.

Bagi Lain-lain Penyakit: 5 biji x 6 kali sehari = 30 biji sehari.

Untuk Tujuan Pencegahan: 7-15 biji sehari.

“Dr.Krebs asserts that 7 apricot seeds per day will make it impossible to develop cancer.”

CADANGAN JUMLAH (KUANTITI) KAPSUL BIJI APRIKOT YANG PERLU DIMAKAN:

Bagi Pesakit Kanser: 4-6 kapsul x 6 kali sehari = 24-36 kapsul sehari.

Untuk Tujuan Pencegahan & Lain-lain penyakit: 2-4 kapsul x 3 kali sehari = 6-12 kapsul sehari (selepas makan).

PANTANG LARANG BAGI PESAKIT KANSER

PESAKIT KANSER TIDAK BOLEH MAKAN:

1) Jangan makan nasi sebelum jam 12.00 tengahari. Ianya dapat ditukar kepada gula melalui sistem badan kita. (Gula mempunyai kandungan PH5 - merupakan persekitaran yang sesuai untuk kanser merebak).

2) Jangan ambil gula - Pemanis tiruan bukan pengganti yang baik. Pengganti yang lebih baik ialah madu asli gunakan madu sebagai gantian.

3) Jangan makan produk tenusu seperti keju, susu segar, mentega & lain-lain. Susu membuat tubuh menghasilkan mukus/lendir terutamanya di trek usus perut. Sel kanser memakan mukus. Bertukarlah kepada susu soya tanpa gula.

4) Jangan makan seafood - seperti ketam, sotong & udang. Gamat juga tidak digalakkan (makanan ini dapat menyuburkan sel kanser)

5) Jangan Minuman - Kopi, teh, minuman bercoklat (sel kanser akan lebih cepat merebak).

6) Jangan makan daging merah. WAJIB di elakkan terutama daging lembu, kambing, unta, rusa & khinzir. Sisa daging yang tertinggal di dalam usus akan menghasilkan asid.

7) Jangan makan Sayur & buah-buahan “bergetah & berangin” seperti nangka, cempedak, sukun & kundur (menyebabkan kesakitan & berdenyut)

8) Jangan makan ikan, ayam & telur.

9) Jangan makan makanan segera & sebarang produk dalam tin - seperti ikan sardin, buah laici & jagung dalam tin, minuman bergas serta sebarang produk yang mengandungi bahan pengawet.

10) Jangan makan makanan berjeruk, ikan masin, telur masin, budu, belacan dan seumpamanya.

11) Perlu dielakkan makanan yang dipanggang & dibakar seperti sate, ikan bakar, daging bakar, ikan panggang & lain-lain harus dielakkan kerana makanan tersebut mengandungi kandungan karbon yang tinggi.

12) Jangan makan sayur-sayuran & buah-buahan seperti kobis, tembikai, timun, nangka, lobak putih, cendawan dan lain-lain (sebarang sayur yang berwarna putih).

AMALKAN MEMAKAN:

1. Daun Betik (Boleh direbus dan minum airnya)

2. Buah Betik

3. Brokoli

4. Nanas

5. Durian Belanda

6. Mangga

7. Habbatus Sauda

8. Asparagus (Boleh juga dibuat jus)

9. Air Zam-Zam

10. Taugeh

11. Lobak Merah

12. Sengkuang Cina

13. Bawang Putih dan Merah (Jangan makan jika telah bercambah)

14. Bayam

15. Salad

16. Kacang Bendi

17. Daun Parsley

18. Lemon Hijau dan Kuning